Zou je dat nou wel doen???

Jan 05, 2023

Zucht. Was je er eindelijk uit, klaar om de drempel over te stappen en die lastige beslissing wereldkundig te maken, word je weer keihard terug geslingerd. Adviezen... Vaak goed bedoeld. Niet altijd fijn.

Maken ze je boos?
Realiseer je dan dat die waarschuwingen met de beste bedoelingen gedeeld worden. De mensen die van je houden willen je behoeden voor fouten. Fouten die ze misschien zelf wel ooit gemaakt hebben. Of waar ze zelf bang voor zijn. Het is een uiting van hun eigen angst. Niet die van jou.

Maken ze je onzeker?
Besef dan dat de gevaren die zij zien, niet de absolute waarheid zijn. Haal een keer diep adem en leun eens achterover. Zoom wat uit. Welk bewijs heb je, dat wat zij zeggen waar is? En welk bewijs ligt er, dat het niet waar is? Dat anderen er hartstikke succesvol mee waren, of gelukkig van werden?


En, vergeet ook dit niet. Jij had al tien stappen gezet, voordat je zelf de drempel over durfde met je beslissing. Jij had al gewikt en gewogen. De voors en tegens tegen elkaar afgezet. Je eerste gevoel, onderbouwt met je verstand.

Voor je geliefden of bekenden is het echter nog nieuw(s). Bij hen kan dit proces nu pas starten. Zij hebben dus simpelweg nog even tijd nodig om je in te halen. Aan het idee te wennen.

Zeker als het een beslissing was, die je misschien 'vroeger' niet zo gauw gemaakt zou hebben. Maar je bent gegroeid! Laat ze er dus maar gerust aan wennen.

 

Wat je nog meer kunt doen? Uitleggen hoe ze je wel kunnen helpen. "Bedankt voor je advies, ik begrijp dat je me wilt beschermen of dat het misschien wennen is. Lief van je! Maar ik heb hier heel goed over nagedacht en het zou me helpen als je me hierin kunt steunen".

En weet je... Soms is het ook echt dikke prima om dit soort plannen nog even voor je te houden. Of alleen met iemand te delen, waarvan je weet dat hij/zij het zal snappen. Dat is niet altijd je partner, je beste vriendin of een ouder. Soms is dat juist iemand van buitenaf. En da's oké.

Zet desnoods nog een paar stappen in je eentje, totdat jij je nóg zelfverzekerder voelt. Je zult zien dat wanneer jij vanuit vertrouwen vertelt, jouw omgeving ook anders reageert. En zo niet, dan voel jij je inmiddels sterk genoeg om ook daar mee om te gaan. Win win dus!

Voor welke drempel sta jij op dit moment? Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Vind je het fijn als ik even met je meedenk? Stuur me dan gerust een mailtje op [email protected]

 

Vond je dit interessant? Deel of bewaar het artikel!

Meer blogs zoals deze

Wat eieren te maken hebben met stress

May 18, 2023

Ga jij het dit jaar anders doen?

Jan 09, 2023

Zou je dat nou wel doen???

Jan 05, 2023

Nooit meer iets missen?

Meld je hier aan voor mijn Zondagsmails.
Vol inspirerende verhalen, fijne tips en mooie muziek.