Ga jij het dit jaar anders doen?

Jan 09, 2023
Foto door Andrea Piacquadio

Ga je dit jaar eens écht goed voor jezelf zorgen? En dus niet alleen maar nét genoeg, om overeind te blijven? Ik ga je uitleggen wat ik precies bedoel.

Heel eerlijk, bij mij viel dit kwartje vrij laat...
Het was de reden dat ik in mijn burn-out belande. En ook de reden dat het in mijn re-integratie nog steeds moeizaam ging. Iedere keer als ik me ook maar een béetje beter voelde, een béetje meer energie had, maakte ik die op voor tien. Want ik wilde zo graag! Of moest van mezelf...

Ik kon, net als veel vrouwen die ik spreek, best wel tijd voor mezelf pakken hoor. Zorgen dat ik leuke dingen deed. Dat ik af en toe in bad of naar yoga ging. Maar het punt is, het was altijd maar nét genoeg (als ik er überhaupt al van kon ontspannen...). Waardoor ik continue het gevoel had dat ik op een heel dun koord balanceerde. En dat er eigenlijk maar 'dít' hoefde te gebeuren en ik lag eraf.

En dat mag dus anders! Ik daag je uit dit jaar te zorgen voor écht voldoende energie.

  1. In de eerste plaats voor jezelf.
  2. Vervolgens voor een buffer, zodat je ook overeind blijft als het zwaarder wordt.
  3. En ten slotte, om te kunnen geven aan anderen.

In die volgorde.


Het klinkt natuurlijk verschrikkelijk cliché (zoals eerst je eigen zuurstofmasker opzetten), maar het is ook zo verschrikkelijk waar! We zetten onszelf te vaak op de laatste plaats. Terwijl niemand daar wat aan heeft. Jij niet, maar ook de mensen om je heen niet. Want je wordt minder vrolijk, vermoeider, krijgt een korter lontje... Je reageert op manieren die helemaal niet bij je passen. Waar je later spijt van krijgt. En da's toch eeuwig zonde? Je relaties komen onder druk te staan, júist doordat je eerst voor de ander kiest en dan pas voor jezelf. Niet andersom.

Dit beseffen is de eerste stap. Dus neem maar eens een moment om het echt door te laten dringen. Wil je daarnaast weten hoe je dit heel praktisch kunt veranderen? Zonder dat het extra tijd kost, die je niet hebt? Download dan Gratis mijn Magazine op www.livinginthemoment.nl en zet een volgende stap! Voor jou, voor je gezin en zelfs voor je werk. Go get 'em!

 

Vond je dit interessant? Deel of bewaar het artikel!

Meer blogs zoals deze

Wat eieren te maken hebben met stress

May 18, 2023

Ga jij het dit jaar anders doen?

Jan 09, 2023

Zou je dat nou wel doen???

Jan 05, 2023

Nooit meer iets missen?

Meld je hier aan voor mijn Zondagsmails.
Vol inspirerende verhalen, fijne tips en mooie muziek.